...
Rani Plast samlar östeuropeiska verksamheter i spin-off-företag
Mikael Ahlbäck är  VD för finska Rani Plast Group.
I den nya tillverkningslinjen i den 52 meter höga hallen kan Rani Plast producera extruderad jordbruksfilm i sju lager och med bredder upp till 22 meter. (Bild Rani Plast)

Finska plastfilmsproducenten Rani Plast Group har startat det oberoende spin-off-bolaget Tatrafan, där man samlar sina östeuropeiska verksamheter inom flexibla förpackningar. I Tatrafan kommer att ingå Rani Plasts verksamheter för BOPP-förpackningsfilm och konverteringsanläggningar i Slovakien och Ukraina.

De aktuella enheterna har tidigare drivits under namnet Terichem, som är ett 50/50-joint venture mellan Rani Plast i Finland och det slovakiska företaget Chemosvit. I Terichem har även ingått en produktion av specialutvecklade isoleringsfilmer – den tillverkningen kommer nu att fortsätta i Terichem, som tidigare i år ändrat namn till Terichem Tervakoski, medan Terichems tillverkning inom förpackningsområdet alltså samlas under det nya bolaget Tatrafan.

”Vi ville skilja företagen åt, eftersom de producerar olika typer av produkter och lever sina egna liv. På så sätt blir allt mycket tydligare”, förklarar Mikael Ahlbäck, VD för Rani Plast Group.

Det mesta av Tatrafans förpackningsfilmer tillverkas i bolagets fabrik i Svit, Slovakien, medan konvertering av plastfilmer till plastpåsar sker i anläggningen i Lutsk i västra Ukraina, där Rani Plast nyligen investerat flera miljoner euro i nya maskiner.

”Vi kommer även att investera i fabriken i Slovakien och utöka produktionskapaciteten där”, säger Mikael Ahlbäck.

I Rani Plasts hemort Terjärv (Teerijärvi) i finska Österbotten har bolaget nu också börjat kommersiell produktion av jordbruksfilm i vad som påstås vara världens största plastfilmsextruder. Den nya produktionslinjen, som byggts av USA.-baserade Davis-Standard, är inrymd i en 52 meter hög tillverkningshall och i linjen kan framställas jordbruksfilmer i sju lager och med bredder upp till 22 meter.

Läs mer om den nya tillverkningslinjen i Terjärv HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Finland förpackningsfilm Övrigt Plast Plastbearbetningsmaskiner plastfolie Rani Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK