...
Stora Enso säljer sin tyska arkningsenhet till Pyroll Oy
”Vi är väldigt glada att kunna lägga arkningsenheten i Baienfurt till vår företagsgrupp”, säger Reino Uusitalo.

Stora Enso har undertecknat ett avtal om att sälja sin arkningsanläggning i Baienfurt i Tyskland till den finska pappers-, kartong- och plastkonverteraren Pyroll Group Oy.
Verksamheten vid arkningsanläggningen inleddes i april 2009 och ägs till 100 procent av Stora Enso.


Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att avyttringen är i linje med bolagets tillväxtstrategi för konsumentkartong, med fokus på att skapa kundvärde genom att vara ledande inom högkvalitativ nyfiberbaserad kartong. Att driva en arkningsanläggning ingår inte i Stora Ensos kärnverksamhet. Hos den nya ägaren är arkning en kärnverksamhet, varför de är bättre rustade att fortsätta att utveckla verksamheten i Baienfurt. Stora Enso kommer att fortsätta vara kund för arkningsanläggningen i Baienfurt.

Affären beräknas vara slutförd under första kvartalet 2018. Arkningsanläggningen har ungefär 60 anställda exklusive inhyrd personal och omsättningen uppgick 2016 till 15 miljoner euro (ca  148 miljoner kronor)

”Vi är väldigt glada att kunna lägga arkningsenheten i Baienfurt till vår företagsgrupp. När ledtiderna blir allt kortare är det viktigt att kunna erbjuda rätt tjänster på rätt platser. Vår tidigare investering i Winschoten i Nederländerna visar att behovet av arkningsservice inom papper och kartong ökar och därför uppmanades vi att ta även detta steg”, säger Pyrolls ägare och styrelseordförande Reino Uusitalo.

-------------------------------------------------------------------
Pyroll Group Oy, som har huvudsäte i finska Siltakylä, är en ledande pappers-, kartong- och plastkonverterare i Norden. Gruppen har nästan 600 anställda och omsättningen är ungefär 100 miljoner euro (ca 988 miljoner kronor). Verksamheten är uppdelad i tre divisioner: Pyroll Packages, Pyroll Paper Merchant och Pyroll Converting.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-23

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK