...
Ny generation linjärmoduler anpassade för tuffa miljöer
Bosch Rexroth lanserar två nya serier av linjärmoduler. Här exempel på linjärmoduler applicerade på ett skärbord.

Bosch Rexroth lanserar två nya serier av linjärmoduler; MKK och MKR. Tack vare sin kromatering och sina rostfria komponenter är de nya linjärmodulerna anpassade för riktigt tuffa miljöer. 
”Den tredje generationen av MKK och MKR linjärmoduler från Rexroth erbjuder kunderna större valmöjligheter och ökar möjligheten att bygga mer tåliga och exakta maskiner”, säger Carry Lindholm, produktchef på Bosch Rexroth.


Båda drivtyperna släpps i storlekarna 65, 80 och 110. De är utbytbara mot tidigare versioner i samma dimensioner och kräver inga stora ändringar i konstruktionen. De har en eloxerad aluminiumprofilkropp med integrerade skenor. Dessa drivs antingen med kulskruvs- eller kuggremsdrift. Kulskruvsdrift finns för längder upp till 5.400 millimeter. För remdrift finns modulerna i längder upp till 9.400 millimeter.

Bordsdel och profil är försedda med centreringsringar, vilket ger snabbare montage och väsentligt enklare injustering.

Bosch Rexroth skriver i ett pressmeddelande att MKK och MKR är förberedda för centralsmörjning, ett automatiserat underhållsarbete, som ökar livslängden hos modulerna. I standardversionen levereras linjärmodulen med smörjning, färdig för användning. För användning av eget smörjmedel finns korrosionsskyddade moduler utan smörjning.

”Till 80- och 110-modulerna kan det absoluta mätsystemet IMS-A väljas. Systemet vet redan från start var bordsdelen befinner sig och behöver ingen referenskörning”, säger Carry Lindholm.

Där korrosionstålighet krävs, klarar en hårdförkromad kulskruv och rostfria skenstyrningar både vatten, fukt och aggressiva kemikalier. Rostfritt täckband med en ny magnetprofil ökar resistensen mot exempelvis kylmedel/smörjmedel.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bosch Rexroth Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK