...
Orklas dotterbolag förvärvar tjeckisk grönsaksproducent
Orkla vill förvärva tjeckiska livsmedelsföretaget Agrimex, som bland annat producerar och marknadsför frysta grönsaker under varumärket Dione.

Norska livsmedelskoncernen Orkla skriver i ett pressmeddelande att man via sitt helägda tjeckiska dotterbolag Hamé har tecknat avtal om förvärv av Agrimex, som är en ledande producent av frysta grönsaker i Tjeckien.

Hamé, som Orkla förvärvade i fjol, är en ledande livsmedelproducent i Tjeckien och Slovakien och har starka positioner inom kategorier som grönsaker, leverpastej, ketchup, sylt, barnmat och färdigrätter. Genom förvärvet av Agrimex stärker Hamé sin marknadsandel inom frysta grönsaker.

”Agrimex och Hamé kompletterar varandra väl. Vi är marknadsledande inom flera kategorier i Tjeckien och Slovakien och med inköp av Agrimex får vi även ett fotfäste inom frysta grönsaker”, kommenterar Atle Vidar Nagel Johansen, VD och koncernchef i Orkla Foods.

Agrimex har en modern och automatiserad produktionsanläggning i Panenské BÅ™ežany, norr om Prag. Råvaror levereras av lokala tjeckiska bönder från jordbruk i närheten av fabriken och produkterna säljs under varumärkena Dione, Dione Premium och Agrimex Foodservice.

Agrimex, som grundades 1995, är privatägt och har 32 anställda. Företaget hade i fjol en omsättning på 260 miljoner tjeckiska kronor (CZK) vilket motsvarar drygt 100 miljoner SEK.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förvärv Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Livsmedelsförpackningar Norge Orkla Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK