...
Fyllningsspecialisten Trepak utvecklar unik kapsylerare
Trepaks kasylerare Floating Capper kan applicera en kapsyl på förpackningen i farten.

Trepaks ägare och VD Jan Hansson, till höger, tillsammans med Oskar Hansson, som är teknisk chef.

Malmöbaserade bolaget Trepak har utvecklat en helt ny typ av kapsylerare. Floating Capper är namnet på kapsyleraren, som Trepak själva betecknar som ”världsunik”.
Trepak, som tillverkar fyllningsmaskiner och kapsylerare, har en lång rad livsmedelsföretag på kundlistan och största enskilda kund är tveklöst Tetra Pak, dit man levererar kapsylerare.


Att ta fram en helt ny kapsylerare är inte enkelt. Det konstaterar Trepaks VD och ägare Jan Hansson. Efter mycket utvecklingsarbete har man dock Floating Capper färdig, en servomotorbaserad maskin, som innebär ett totalt nytänkande. 

”I branschen som fyller flytande produkter har det länge saknats en flexibel maskin, som applicerar en kapsyl utan att stanna förpackningen, dvs som kan kapsylera förpackningen i farten. Nu finns den och jag vill påstå att det är en världsunik maskin inom sitt område, vi har i vilket fall aldrig sett något som liknar den här”, säger Jan Hansson. 

Det som skiljer den nya kapsyleraren från vad som hittills funnits på marknaden, är att den inte är karusellmatad, och att den är baserad på servomotorer och inte på tryckluft. Dessutom är den mycket flexibel och enkel att ställa om.

”Med den här lösningen får man inga stopp och inget spill och behovet av att byta formatdelar är minimerat. Servostyrningen ser till att alla kapsyler dras åt med exakt samma moment och servomotorerna håller också koll på att alla förpackningar får en förslutning, skulle någon trots allt missas stöts förpackningen ut från linjen”, berättar Jan Hansson.

I nästa utgåva av tidningen nord emballage (nr 6/17), som utkommer i början av december, kan du läsa en större artikel om Trepak och den nya kapsyleraren!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-27

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK