...
Polymerkoncern och avfallsbolag samarbetar kring plaståtervinning
Nederländska Quality Circular Polymers (QCP) är en kvalificerad och högteknologisk återvinnare av plaster.

Texas-baserade LyondellBasell, global ledare inom plast och kemikalier, går samman i ett 50/50-joint venture med franska avfallshanteringsbolaget SUEZ och köper nederländska plaståtervinnaren Quality Circular Polymers (QCP).
Enligt ett pressmeddelande är det första gången som ett större polymer- och kemikaliebolag går samman med ett ledande avfallshanteringbolag med avsikten att bidra till målen för en cirkulär ekonomi.


Paris-baserade SUEZ är en global ledare inom vatten- och avfallssektorn och finns idag representerat på fem kontinenter. Koncernen består av ett flertal dotterbolag, vilka sedan år 2015 är samlade under det gemensamma varumärket SUEZ environnement. Bland de dotterbolag, som samlats under det gemensamma varumärket SUEZ märks bland annat avfalls- och återvinningsföretaget SITA, som varit verksamhet i Sverige i flera år.

QCP betecknas som ett högkvalificerat företag inom plaståtervinning. Företaget, som grundades år 2014, är beläget i kommunen Sittard-Geleen i provinsen Limburg i sydöstra Nederländerna. Företaget återvinner och omvandlar plast från konsumentförpackningar och andra plastprodukter. Den årliga återvinningskapaciteten uppges från år 2018  bli 35.000 ton polypropen (PP) och högdensitetspolyeten (HDPE).

”När den cirkulära ekonomin ökar och blir allt viktigare tror vi att efterfrågan på återvunnet material kommer att fortsätta växa. Genom det här förvärvet kombineras LyondellBasells europeiska närvaro och tekniska kompetens med SUEZ förmåga att samla in och återvinna avfall. Vi tror att detta nya företag kommer att bli en strategisk plattform för framtida hållbar tillväxt”, säger LyondellBasells VD Bob Patel och SUEZ VD Jean-Louis Chaussade i ett gemensamt uttalande.

När affären, som kräver godkännande av berörda konkurrensmyndigheter, är genomförd, kommer LyondellBasell att införliva och marknadsföra QCP:s återvunna plastmaterial i sin produktportfölj.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Ekonomi förvärv Köp/Försäljning/Samgående LyondellBasell Miljö Plast plastavfall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK