...
Ny automationsplattform som suddar ut gränserna
Med Lenzes sammanhängande automationsplattform kan maskiner och hela produktionslinjer automatiseras ur en hand. (Bild Lenze SE)

Automationsspecialisten Lenze lanserar en ny automationsplattform, som sägs sudda ut gränserna mellan controller-baserad och drive-baserad automation.
Svenska dotterbolaget Lenze AB skriver i ett pressmeddelande att Lenze med sin plattform erbjuder ett fullständigt och sammanhängande automationssystem, som uppfyller alla krav som ställs på modern automation. 


Med nya servoomriktaren i950 upphäver Lenze gränserna mellan controller-baserad och drive-baserad automation. 
Och för kunden spelar det i framtiden ingen roll om han väljer en centraliserad eller decentraliserad automationstopologi eller en intelligent mix av båda. I och med införandet av den nya komponenten i automationsplattformen blir det ur programutvecklingssynpunkt irrelevant om en servoomriktare integreras i maskintopologin som enkelt ställdon, som parametreringsbar axel eller som fritt programmerbar axel.

Lenzes framtidssäkra portfölj omfattar styrnivå, fältnivå och elektromekanik och tillhandahåller standardiserad datakommunikation samt dataförvaring i molnet. Maskintillverkare får tillgång till lösningar för att enkelt och effektivt uppfylla alla krav med största möjliga flexibilitet.

Lenze skriver i meddelandet att man i sin automationsportfölj satsar på standardiserade protokoll som
t.ex. OPC UA eller MQTT-standard för att kunna garantera att komponenterna är redo för molnbaserade tjänster, s.k ”Internet of Things”.

Lenzes nya automatikonsplattform samt företagets övriga produkter inom hårdvara, mjukvara och tjänster visas på den pågående mässan SPS IPC Drives  i Nürnberg.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-11-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK