...
Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som VD
Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som VD för att engagera sig i hållbarhetsfrågor i andra uppdrag.

Efter 15 år som VD lämnar Johan Ununger Saltå Kvarn. I fortsättningen ska han ägna sig åt hållbarhetsfrågor.
”Det har varit en fantastisk tid med fantastiska medarbetare. Utvecklingen för Saltå Kvarn ser bra ut och tiden är mogen för mig att sluta som VD och lämna över till nya krafter, nu när företaget ska ta ytterligare nya steg. Jag kommer att fortsätta att arbeta med hållbarhetsfrågor i andra organisationer och uppdrag, bland annat genom Organic Sweden”, säger Johan Ununger.


Johan Ununger är ordförande i Organic Sweden och räknar med att öka sitt engagemang där. Bland annat ska man på uppdrag av Jordbruksverket ta fram förslag till åtgärdsplan, för att förverkliga de ekologiska målen i regeringens livsmedelsstrategi. Johan är också ordförande och delägare i ett företag, som arbetar med klimatkompensation. Framöver räknar han även med att arbeta med konsultuppdrag inom varumärkesbyggande hållbarhet. 

Så här säger Jan Samuelson, som är styrelseordförande i Saltå Kvarn:
”Johan Ununger har under alla åren gjort ett unikt arbete med att bygga upp Saltå Kvarn som företag och dess varumärke. Han har, tillsammans med medarbetarna, utvecklat en genuint trovärdig verksamhet, som älskas av väldigt många konsumenter, som inspirerat många i livsmedelsbranschen och som lockat upprepade besök från kungahuset, svenska politiker, prins Charles och till och med lett till toppmöte med europeiska regeringschefer.”

Sedan år 2002, då Johan Ununger tillträdde som VD, har Saltå Kvarn haft en mycket stark utveckling både vad gäller företagets storlek och varumärkets position. Under senare år har Johan Ununger lett ett arbete med att förnya och renodla verksamheten och förbereda Saltå Kvarn för en ny fas i utvecklingen.

Saltå Kvarn startar nu en rekryteringsprocess för att tillsätta en ny VD. Under tiden leds företaget av ledningsgruppen och tillförordnad VD som tillsätts ur styrelsen. 

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Övrigt Personal Saltå Kvarn

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK