...
Flint köper italiensk färgproducent med inriktning på förpackningar
Kim Melander, t.v. och Nicola Mellon är nöjda med Flints förvärv av Eston Chimica.
Eston Chimica tillverkar och säljer vattenbaserade tryckfärger till det pappersbaserade förpackningsområdet.

Luxemburg-baserade färg- och tryckpresskoncernen Flint Group köper det italienska företaget Eston Chimica SRL, som tillverkar vattenbaserade flexo- och djuptrycksfärger till pappers-, wellpapp- och kartongapplikationer som lådor, bärkassar, papperspåsar, etc.
Flint Group skriver i ett pressmeddelande att förvärvet följer bolagets strategi att växa organiskt genom taktiska förvärv.


”Vi är glada över att vi har hittat rätt partner, som haft stor framgång de senaste åren. Eston Chimicas helt automatiserade och toppmoderna anläggning i Italien innebär en viktig geografisk expansion för oss och vi kan nu öka våra produktionsvolymer av tryckfärger och beläggningsprodukter på pappers- och kartongområdet. Vi får nu kapacitet, kompetens och förmåga att betjäna alla större aktörer i de viktiga regionerna i Italien och övriga Sydeuropa”, säger Kim Melander, som är chef för Flint Groups EMEA-division och ansvarig för global strategi inom papper och kartong.

Eston Chimica ligger i Padova, nära Venedig, i norra Italien. Företaget har 32 anställda och kunderna finns i första hand i Italien och södra Europa.

”Vi är mycket glada över möjligheten att växa som en del av Flint Group. Genom att kombinera våra styrkor kan vi erbjuda våra kunder nyskapande innovationer inom tryckfärg och beläggningsprodukter. Förpackningstryck med vattenbaserade tryckfärger växer och förändras och detta partnerskap ger oss möjlighet att effektivt planera för framtiden”, kommenterar Eston Chimicas VD Nicola Mellon.

Flint Group skriver i pressmeddelandet att förvärvet av Eston Chimica slutfördes den 1 december. Ingen information om köpeskilling eller andra villkor för affären har offentliggjorts.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-06

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK