...
Retursystems digitala plattform i final i "Årets hållbara IT-projekt"
”Med SMART Pooling tar vi ett viktigt steg in i framtidens sätt att styra olika lastbärare”, säger Svenska Retursystems VD Anna Elgh.

Den 18 december utses Årets hållbara IT-projekt 2017 på CIO-Awardsgalan på Berns i Stockholm. En av fem finalistern är SMART Pooling, som är en branschgemensam plattform, vilken ger dagligvarubranschen ökad kontroll på alla olika typer av lastbärare. Plattformen har tagits fram av Svenska Retursystem i samarbete med Polar Cape och Evry samt med hjälp av en kundreferensgrupp bestående av bland andra ICA, Coop, Bergendahls, Arla och Coca-Cola

SMART Pooling är ett administrativt verktyg – en digital plattform – för hantering av dagligvarubranschens olika lastbärare, exempelvis returpallar, rullburar, träpallar, mejerilådor och pallkragar i ett och samma system. Med plattformen får man ökad kontroll och förenklad administration för alla typer av lastbärare, vilket innebär ökad hållbarhet och stora tidsvinster och kostnadsbesparingar i dagligvarubranschen. I systemet samlas all information om respektive lastbärarsystem på ett ställe, vilket förenklar hanteringen. Alla dagligvarubranschens producenter, grossister, butiker, restauranger och storhushåll kan använda systemet.

CIO Awards arrangeras i december varje år av CIO Sweden i samarbete med Accenture. Vinnarna utses av en jury bestående av styrelseproffs, VD:ar, CIO:er, experter och forskare.

”Vi är stolta över att vara en av finalisterna för Årets hållbara IT-projekt. Med SMART Pooling tar vi ett viktigt steg in i framtidens sätt att styra olika lastbärare. Plattformen möjliggör för producenter, grossister, butiker och restauranger att lätt kunna hålla reda på var deras lastbärare befinner sig i livsmedelsflödet. Försvunna lastbärare innebär både ekonomiska förluster och miljömässiga bekymmer”, säger Anna Elgh, VD på Svenska Retursystem.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Anna Elgh detaljhandel logistik Materialhanteringsutrustningar Övrigt returpallar retursystem Svenska Retursystem

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK