...
Etikettföretag i Kina går med i Raflatacs RafCycle-program
Etikettkonverteraren Hangzhou Changli blev första kinesiska företag att certifieras som RafCycle-partner.

Finska UPM Raflatacs RafCycle-program för återvinning av releasepapper och etikettspill får alltfler användare och nu har konceptet även expanderat till Kina.
RafCycle-tjänsterna lanserades i samband med ett kundevent på Raflatac kinesiska produktionsanläggning i Changshu den 6 december. Första företag att ansluta sig och tilldelas det speciella RafCycle-partner-certifikatet var etikettkonverteraren Hangzhou Changli.


Det kinesiska etikettföretagets anslutning till RafCycle var inte bara premiär för Kina – det var också den hundrade partnern på global basis, som anslutit sig till det uppmärksammade återvinningsprogrammet.

Raflatac skriver i ett pressmeddelande att antalet RafCycle-partners har ökat alltmer under årens lopp, eftersom hållbarhet har blivit en av de viktigaste drivkrafterna inom etikettindustrin. Idag återvinns mer än 10.000 ton etikettspill bara i Europa genom RafCycle-programmet. UPM Raflatac söker aktivt efter nya RafCycle-partners och expansionen till Kina är ett viktigt steg i denna process.

Releasepapper från etikettkonvertering, som genereras i Kina, kommer att samlas in och transporteras till företaget Hangzhou Fulun Ecology Technology Co., Ltd., där det omvandlas till massa och nya pappersprodukter.

”Återvinningen av pappersbaserad etikettliner är en sluten loop-lösning och ett lysande exempel på hållbarhet” , säger Sharon Xiao, som är uthållighetsansvarig för UPM Raflatac i Asia/Pacific-regionen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Etikett/Märkning Kina RafCycle Raflatac UPM

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK