...
Nexam Chemical förvärvar Plasticolor Sweden i Lomma
Plasticolor tillverkar masterbatch- och additivprodukter till plastindustrin.

Lund-baserade Nexam Chemical har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i den privatägda svenska masterbatchtillverkaren Plasticolor Sweden AB, med huvudsäte i Lomma, norr om Malmö, för totalt 116 miljoner kronor.

Plasticolor är en internationellt etablerad tillverkare av masterbatch- och additivprodukter till plastindustrin, med produktion och försäljning i sammanlagt sex länder. Genom förvärvet säkerställer Nexam Chemical tillgång till produktionskapacitet av mycket hög klass, vilket bland annat betyder att bolaget nu kan utvidga sitt produkterbjudande och accelerera sin tillväxt.

”Nexam Chemical får nu tillgång till produktionsteknologi och kapacitet som passar perfekt för våra behov. Det öppnar också dörrar för framtida etablering i nya segment”, säger Anders Spetz, VD i Nexam Chemical.

”Vi har sett vilka synergier och värden våra verksamheter kan skapa tillsammans. De båda bolagen kompletterar varandra väl och vi ser att vårt gemensamma kunnande skapar nya kunderbjudande, vilka kommer generera värde och en långsiktig lönsam tillväxt”, säger Håkan Linné, VD och medgrundare av Plasticolor.

Nexam skriver i ett pressmeddelande att köpet av Plasticolor ger Nexam Chemical produktionsresurser och teknologi, som innebär ytterligare produktmöjligheter, förbättrade marginaler samt tillgång till nya kunder och marknadssegment, utöver de tre områden – polyetenrör, skum av polyestrar samt högprestandaapplikationer – som idag är Nexam Chemicals fokus.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
EPS förvärv Köp/Försäljning/Samgående Övrigt Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK