...
I Karlstad blir skogsindustriella forskningsprojekt till konstverk
På Karlstad CCC har elva skogsindustriella forskningsprojekt tolkats i form av konstverk.
”Det här är ett sätt för oss att nå ut till fler med vår forskning”, säger professor Margareta Dahlström.

Värmländska företagsklustret Paper Province och Karlstads universitet har arrangerat en utställning i Karlstad, där skogsindustriella forskningsprojekt ställs ut som konstverk.
Syftet med utställningen, som finns på stadens kongress- och konferenscenter Karlstad CCC, är att ge näringslivet en inblick i vilken forskning, som bedrivs och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.


Konstverken har tillkommit genom att formgivare på Bulldozer kommunikationsbyrå fick i uppdrag att tolka elva forskningsprojekt och skapa grafiska konstverk, som ska fungera som diskussionsunderlag för forskarna, Samtidigt ska skapelserna kunna fungera för sig själva som konstverk.

”Det här är ett sätt för oss att nå ut till fler med vår forskning, som jag tror fungerar. Jag har haft mycket intressanta samtal med representanter från både företag och myndigheter. Det är värdefullt att få direktkontakt med människor, till skillnad från när man håller en presentation eller föreläsning”, sade Margareta Dahlström, professor i kulturgeografi på Karlstads universitet.

Vid vernissagen, som ägde rum den 7 december, fick varje forskare en minut på sig att berätta om sin forskning, innan dörrarna till utställningen öppnades.

”Det här gör att man blir intresserad. Ett bevis på att det går att presentera forskning på ett kul och iögonfallande sätt”,  sade Claes Andersson, som besökte utställningen för Valmets räkning.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Forskning och utveckling FoU Karlstad universitet Övrigt Paper Province

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK