...
Clas Ohlson förvärvar 10 procent av e-handelsföretaget MatHem
Clas Ohlson startar samarbete med MatHem och köper samtidigt 10 procent av aktierna i MatHem.. Fr v Lotta Lyrå, Karolin Kull och Tomas Kull. (Bild  Clas Ohlson)

Clas Ohlson startar ett strategiskt samarbete med e-handelsföretaget MatHem. Kunder ska kunna beställa stora delar av Clas Ohlsons sortiment via MatHem.se och få varorna levererade till dörren. Samtidigt förvärvar Clas Ohlson nyemitterade aktier som motsvarar 10 procent av MatHem i Sverige AB. Investeringen uppgår till 221 miljoner kronor.

För Clas Ohlson innebär samarbetet möjligheter att nå nya kunder via MatHems digitala plattform och ge bättre service till redan befintliga kunder med smidiga och snabba leveranser till dörren.

”Att erbjuda smarta lösningar på människors vardagsproblem är Clas Ohlsons syfte. Nu gör vi viktiga delar av vårt sortiment mer tillgängligt för kunderna via en kompletterande digital plattform och kan erbjuda smidiga leveranser. Det här blir en ny väg till kunderna för oss och jag är mycket glad för att kunna presentera det här samarbetet i dag”, säger Lotta Lyrå, VD och koncernchef på Clas Ohlson.  

”Vår logik är enkel. Många av Clas Ohlsons storsäljare är förbrukningsvaror för hemmet. Kundernas köpmönster för den här typen av varor liknar i hög utsträckning mönstret för köp av livsmedel. Samarbetet gör vårt sortiment mer tillgängligt för kunderna med snabba och flexibla leveranser, vilket är en nyckel för framgångsrik e-handel.”

Samarbetet innebär att ett urval av Clas Ohlsons produktutbud kommer att erbjudas via MatHems digitala plattform. Det gäller framförallt förbrukningsvaror, men också till exempel köksutrustning, städprodukter och andra varor, som behövs i hemmet. Dessutom kommer kunder, som handlar via Clas Ohlsons egen e-handelskanal, att kunna välja att få produkterna levererade hem till dörren via MatHem.se.

Genom att förvärva 10 procent av aktierna blir Clas Ohlson fjärde största ägare i MatHem. Vid MatHems extra bolagsstämma den 22 december 2017 kommer Lotta Lyrå att föreslås som ny styrelseledamot i bolaget.

”Vi ser mycket fram emot att få komma igång och jobba tillsammans med Clas Ohlson. Vi delar samma värderingar och visionen att göra vardagen lite enklare för våra kunder. Clas Ohlsons sortiment öppnar många fler dörrar och kundupplevelsen blir bättre med vårt gemensamma erbjudande”, säger Tomas Kull, VD och grundare på MatHem.se. 

Investeringen på 221 miljoner kronor kommer initialt att finansieras med egna medel. Samarbetet med MatHem kommer att utvecklas och drivas av affärsområdet Clas Ohlson Sverige.

MatHems omsättning uppgick till 963 miljoner kronor under 2016 och den största kundgruppen är idag 30-40 åringar med barn. I dagsläget levererar MatHem.se främst i Stockholmsområdet, från Uppsala till Södertälje, samt i Göteborg, Malmö, Lund och Helsingborg.

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
e-handel förvärv Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK