...
Janssons frestelse är räddad – ansjovisen finns på hyllorna
”Det känns bra att vi har säkrat ansjovisen till svenskarnas julbord med fem miljoner burkar”, säger Malou Wik Yeung, marknadschef. 

Ansjovisen till Janssons frestelse är säkrad. Förra årets oro över eventuell brist på ansjovis är bortblåst. På Orkla Foods Sverige anläggning i Kungshamn har 5 miljoner burkar med Abba Grebbestad ansjovis tillretts och packats. Totalt räcker det till cirka 20 miljoner portioner Janssons frestelse. 

Skarpsillen har under året fiskats i vattnen utanför Sveriges och Storbritanniens kust. Till Abba Grebbestads Ansjovis används endast speciellt utvald skarpsill. För att sillen ska få den rätta smaken kryddas den och läggs i lake på stora tunnor, som förvaras i ett bergrum i Kungshamn. Efter ett par månader på tunna har skarpsillen blivit till ansjovis och packas i den karriäristiska rosa burken, som för många är själva sinnebilden för ansjovis. 

”Det känns bra att vi har säkrat ansjovisen till svenskarnas julbord med fem miljoner burkar. Kryddningen i ansjovisen är en väl bevarad hemlighet, som gått i arv i flera generationer. Ansjovisen ger den rätta sältan och den goda smaken på Janssons frestelse, som är en central maträtt på våra julbord. Trots sin popularitet så tror vi att 20 miljoner portioner räcker”, säger Malou Wik Yeung, marknadschef. 

Det är inte bara svenskarna, som uppskattar ansjovisens sälta. Orkla Foods Sverige exporterar cirka 1, 5 miljon burkar till Danmark, Norge och Finland. Sortimentet från Abba tillagas i Kungshamn och är sedan 2015 ett varumärke inom Orkla Foods Sverige.

Text Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Konservburkar konsumentförpackningar Livsmedel Livsmedelsförpackningar Metallförpackningar Orkla Övrigt varumärkesägare

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK