...
Elopak utser ny koncernchef och verkställande direktör
Thomas Körmendi blir ny VD och koncernchef i norska Elopak (Bild Relacom)
Elopaks VD Niels Petgter Wright lämnar sin post efter tio år. (Bild Elopak)

Norska förpackningskoncernen Elopak har utsett Thomas Körmendi till ny koncernchef och VD efter Niels Petter Wright, som lämnar bolaget efter 10 år som VD. 
Thomas Körmedi kommer närmaste från en post som VD vid norska Kezzler AS, som arbetar med digitalisering av förpackningar.


Thomas Körmendi har också varit VD för teknikserviceföretaget Relacom samt arbetat i cirka 20 år inom Tetra Pak, bland annat som chef för affärsområdet Nordeuropa 

”Med rekryteringen av Thomas Körmendi har vi fått en internationell profil med grundlig kännedom om förpackningsbranschen och förmåga att realisera Elopak-gruppens strategiska ambitioner. Jag ser fram emot att samarbeta med Thomas för att vidarutveckla och stärka Elopak”, säger Elopaks styrelseordförande John Giverholt.

Elopak skriver i ett pressmeddelande att Thomas Körmendi, som tillträder sin nya befattning den 1 april 2018, kommer att vara placerad vid koncernens huvudkontor i Oslo.

Niels Petter Wright, som nu lämnar Elopak, har varit anställd i bolaget i flera. De senaste tio åren har han verkat som VD och koncernchef och dessförinnan var han koncernens finanschef i sju år. (läs mer HÄR)

N.B. Norska företaget Kezzler AS, som Thomas Körmendi nu lämnar, är ett innovationsbolag och en global ledare inom digital masskryptering för säker produktidentifiering. Svenska kartong- och förpackningskoncernen BillerudKorsnäs äger en minoritetsandel i Kezzler via sitt dotterbolag BillerudKorsnäs Venture AB. (Läs HÄR)


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Elopak Kezzler Livsmedelsförpackningar Norge Personal Tetra Pak

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK