...
Nya kartongmaskinen blir mer än en miljard kronor dyrare...
”Vi har haft en besvärlig utveckling på byggentreprenadsidan, som nu leder till en fördyring”, säger vice VD Christer Simrén.

BillerudKorsnäs meddelar att den nya kartongmaskin, som uppförs vid bruket i Gruvön och som man aviserade för ganska exakt ett år sedan (Läs HÄR), kommer att bli väsentligt dyrare än först uppgivna 5,7 miljarder kronor.
Enligt bolaget visar nu uppdaterade beräkningar att de uppskattade investeringskostnaderna för kartongmaskinen Gruvön kan komma att öka med cirka 20 procent, vilket innebär att kostnaderna ökar med ca 1,14 miljarder kronor och i stället hamnar på cirka 6,84 miljarder kronor.


”Kostnadsökningen är naturligtvis inte bra och vi har under hela projektets gång arbetat mycket hårt med att hålla budget för projektet. Dessvärre har vi haft en besvärlig utveckling på byggentreprenadsidan, som nu leder till en fördyring”, säger Christer Simrén, BillerudKorsnäs vice VD och operativ direktör.

Någon försening räknar dock inte BillerudKorsnäs med och produktionen på den nya maskinen beräknas alltjämt kunna starta under första kvartalet 2019. Bolaget är också fortsatt optimistiska kring lönsamheten med rekordinvesteringen.

”Vi ser alltjämt en stark utveckling på marknaden för vätskekartong och annan förpackningskartong, som kommer att tillverkas på maskinen. Vi är övertygade om att vi med denna investering kommer att vara perfekt positionerade för att tillfredsställa den globala efterfrågan på denna marknad”, säger Christer Simrén.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs dryckeskartong Ekonomi Gruvön Kartong Kartongmaskin Övrigt vätskekartong

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK