...
Crown återvänder till plast genom att förvärva Signode
Signode är ledande inom material och utrustning för bandning, säkring, skydd,  etc av transport- och industriförpackningar. (Bild Signode)

Crown Holdings – kända för sina metallförpackningar – köper Signode Industrial Group och återvänder därmed till marknaden för plastbaserade förpackningslösningar.
Crown, med huvudkontor i Philadelphia, Pennsylvania, har tidigare varit ägare till PET-förpackningstillverkaren Constar International, men avyttrade denna verksamhet till Amcor för drygt 15 år sedan.


Signode, som har huvudsäte i Glenview, Illinois, USA, är en ledande tillverkare och leverantör av plastbaserade förbrukningsmaterial, typ band, filmer, etc, samt maskiner och utrustningar för transport- och industriförpackningar. Bolaget har 93 tillverkningsenheter i 40 länder (bl a de nordiska länderna) och försäljning av sina produkter i cirka 60 länder.

Många företagsförvärv görs för att kombinera likartade verksamheter och minska kostnader, men Crowns VD Timothy Donohue ser annorlunda på köpet av Signode.

”Detta handlar inte om synergier, det handlar om att växa. Signode är ett företag med enorma tillväxtmöjligheter och vi tycker det är rätt, när vi säger att alla som känner till Signode är överens om att de är bäst i klassen, när det kommer till transportförpackningar”, säger Timothy Donohue.

Signode ägs i dag av Carlyle Group, som förvärvade bolaget för tre år sedan av Illinois Tool Works Inc för 3,2 miljarder US-dollar (ca 27 miljarder kronor). Enligt uppgift köper Crown nu Signode för 3,9 miljarder dollar (ca 33 miljarder kronor).

Affären, som ska godkännas av berörda konkurrensmyndigheter, beräknas vara genomförd under första kvartalet 2018.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-21

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK