...
Tyska IBC-producenten Schütz förvärvar mexikanska ELSA
”En unik möjlighet att finnas på plats i Mexiko med ett helägt dotterbolag”, säger Schütz VD Roland Strassburger om affären.

Tyska industriemballagekoncernen Schütz GmbH & Co har avtalat om att köpa 100 procent av aktierna i det mexikanska förpackningsföretaget Envases y Laminados, S.A. de C.V. (ELSA).
Det mexikanska företaget är en ledande tillverkare och leverantör av rigida industriförpackningar och har sex tillverkmningsenheter runt om i Mexico.


ELSA har också haft ett nästan 20-årigt samarbete med Schütz, där man på licens tillverkat och sålt Schütz välkända IBC:s (Intermediate Bulk Container) och industrifat och –tunnor i plast.

”Vi är glada över denna unika möjlighet att finnas på plats i Mexiko med ett helägt dotterbolag. ELSA är väl etablerat och Mexiko erbjuder intressanta tillväxtperspektiv för vår bransch, eftersom våra kunder uppfattar Mexiko som en integrerad del av NAFTA-regionen”, säger Schütz-koncernens VD Roland Strassburger.

ELSA har byggts upp och är ensamägt av Carlos Mata, som, när affären är i hamn, kommer att gå i pension.

”Jag är mycket glad över att överlämna mitt företag till Schütz,som liksom ELSA är ett familjeföretag som står för högkvalitativa produkter och tjänster. Det här möjliggör en stark vidareutveckling av ELSA under kommande år”, säger Carlos Mata i en kommentar.

Affären beräknas vara genomförd i början av år 2018, förutsatt att den godkänns av den mexikanska antitrustkommissionen COFECE. Inga ekonomiska detaljer kring affären har offentliggjorts.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-12-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business förvärv Industri Köp/Försäljning/Samgående Övrigt Schütz Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK