...
Cellplastspecialisten BEWi förvärvar finskt EPS-företag
Finska Ruukin EPS fabrik i Ruukki, söder om Uleåborg.

BEWi, nordisk leverantör av isoleringsprodukter och kundanapassade förpackningslösningar i cellplast (EPS), förvärvar Ruukin EPS, en finsk tillverkare av isoleringsmaterial med verksamhet i Ruukki, söder om Uleåborg (Oulu).

BEWi skriver i ett pressmeddelande att Ruukin EPS omsätter cirka 2,5 miljoner euro (ca 24,5 miljoner kronor). Förvärvet innebär att BEWi framför allt får en bättre geografisk täckning i Finland och kan, liksom i övriga Norden, erbjuda både isoleringsmaterial och förpackningslösningar i expanderad polystyren (EPS).
”Förvärvet av Ruukin ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi”, säger Christian Bekken, CEO BEWi Group.

BEWi:s verksamhet inom isolerings- och förpackningslösningar omfattar de nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finaland.
På den finska marknaden är BEWi sedan tidigare etablerat med produktion av råvara till cellplast, expanderad polystyren (EPS), och isoleringsprodukter av extruderad polystyren (XPS).

BEWi förvärvade 2016 den finska XPS-tillverkaren M-Plast, som tillverkar isoleringsmaterial för byggnadskonstruktioner. Samma år investerade BEWi i extruderingsteknologi i sin anläggning i Borgå för att utöka både produktportfölj och produktionskapacitet. 2017 förvärvades Solupak, (läs HÄR), som med sin produktion av isoleringsprodukter stärkte BEWis position som totalleverantör i Finland och i Norden.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-01-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bewi Cellplast EPS Finland Förpackningsmaterial förvärv Köp/Försäljning/Samgående Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK