...
Nordisk premiär för Konica Minoltas nya digitala press
Konica Minoltas digitala etikettpress Accurio Label 190 trycker etiketter från rulle till rulle.

Lundéns Tryckeri i Partille, har investerat i en digital etikettpress från Konica Minolta. Pressen, med beteckningen Accurio Label 190, är den första i Norden.
Förutom den digitala etikettpressen har Lundéns också investerat i en konverteringsmaskinen GM dc330 miniFLEX utrustad med UV-lackverk, spotlack, laminering, foliering, stansning, rensdragning samt slit/rewind.


AccurioLabel 190 bygger på Konica Minoltas tonerarkpress C1070. Pressen trycker från rulle till rulle utan behov av specialmedia eller förbehandling av ytan med coating eller primer. Konica Minoltas nya etikettpress är förberedd med en bypass för möjlighet att köra konverteringsmaskinen on-line. Mediabredd: 330 eller 250 mm. Hastighet: 9.45, 13.5 alternativt 18,9 m/min 

”Vårt mål är att kunna hjälpa våra kunder med konkurrenskraftiga och nytänkande lösningar inom etikettproduktion och andra delar av industriell print. Det är ett nytt fokusområde för oss inom Konica Minolta”, säger Mikael Pettersson, produktchef för Industrial Printing på Konica Minolta i Sverige.

Lundéns använder olika trycktekniker, bl a digital- och flexotryck. En stor del av verksamheten består i tryck av etiketter, som används för information på olika typer av produkter.

”Vi har under en tid funderat på hur vi ska vidareutveckla vår digitala produktion. Konica Minolta har presenterat både en affärslösning och en produkt, som väl uppfyller våra utvecklingsbehov och våra kunders krav på kvalitet”, säger Hans Sandén, VD Lundéns Tryckeri.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-01-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
digitaltryck Etikett/Märkning Grafiskt Maskin och Utrustning Övrigt tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK