...
Göteborgstryckeriet Box&Display investerar i ny förpackningslinje
Med den nya förpackningslinjen kan Göteborgstryckeriet Box&Display nu tillverka högkvalitativa s.k. Rigid Boxes.
”Det här är ett naturligt nästa steg i utvecklingen av Box&Display”, säger Magnus Iversén.

För att möta den ökande efterfrågan på premiumförpackningar har Göteborgstryckeriet Box&Display investerat i en ny, helautomatisk förpackningslinje från tyska Kolbus
”Efterfrågan på varumärkesförpackningar av hög kvalitet ökar stadigt och det är naturligt för oss att ta nästa steg i utvecklingen av Box&Display”, säger Magnus Iversén, koncernchef på Göteborgstryckeriet.


Göteborgstryckeriet har utvärderat olika leverantörer och beslutat sig för tyska Kolbus och deras produktionslinje, levererad av Edvard Schneidler. Maskinen är helautomatisk och utan stansverktyg vilket innebär att produktionen blir smidig att ställa om samtidigt som ledtiderna blir korta

”Kundernas måttstock på en premiumförpackning är ´iPhone-lådan´. Det är sådana vi nu kommer att kunna producera, dvs hårda lådor eller så kallade Rigid Boxes, med skarpa 90-graders hörn men av ännu högre kvalitet. Precisionen och kvaliteten på förpackningarna är mycket hög och vi får stor flexibilitet, när det gäller materialval och tillverkning av olika sorters förpackningar”, säger Magnus Iversén. 

Investeringen uppgår till ca 10 mkr och installationen sker med start vecka 2. Produktionen beräknas vara i drift i slutet av januari i år.

”Vi märker att fler och fler kunder vill undvika förpackningsproducenter i Asien och de baltiska länderna. Det är ofta förknippat med krav på stora upplagor, långa leveranstider och svårighet att kvalitetssäkra slutprodukten. För att inte tala om hållbarhetsperspektivet. Nu kan vi erbjuda marknaden en svensktillverkad premiumförpackning till ett konkurrenskraftigt pris”, avslutar Magnus Iversén.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-01-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ekonomi Förpackningsmaskiner Göteborgstryckeriet Grafiskt Kartongförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK