...
Finduschefen Katarina Tell ny VD för Cloetta Sverige
Katarina Tell, för närvarande VD för Findus Sverige, blir ny VD för Cloetta Sverige.

Katarina Tell blir ny VD för Cloetta Sverige. Hon efterträder Lars Påhlson, som förra året meddelade att han hade för avsikt att gå i pension under 2018. Katarina Tell kommer att rapportera till Cloettas koncern-VD Henri de Sauvage-Nolting och kommer att ingå i koncernledningen. Hon kommer att tillträda tjänsten senast den 1 augusti 2018.

Katarina Tell är för närvarande VD för Findus Sverige – en post som hon tillträdde så sent som i fjol somras (Läs HÄR). Hon har tidigare arbetat både för Kraft Heinz och Findus, bland annat som VD för Kraft Heinz Norden och Östeuropa, som säljchef vid Kraft Heinz Sverige och som utvecklingschef vid Findus. Katarina Tell är född 1970.

”Katarina Tell har en gedigen och väl dokumenterad erfarenhet från branschen med snabbrörliga konsumentvaror. Hon är en erfaren ledare och känner den svenska detaljhandeln mycket väl. Cloetta Sverige är bolagets största marknad och efter förvärvet av Candyking (Karamellkungen) har betydelsen ökat ytterligare”, säger Henri de Sauvage-Nolting.

Samtidigt har Cloetta utsett Michiel Havermans till Senior Vice President Cloetta International. Han kommer att ansvara för Cloettas exportmarknader, inklusive Storbritannien och kommer att rapportera till Henri de Sauvage-Nolting, samt ingå i koncernledningen. Michiel Havermans tillträder tjänsten den 1 mars 2018.

”Michiel Havermans har en gedigen och väl dokumenterad erfarenhet från att leda och utveckla internationell exportverksamhet inom konfektyrbranschen, inklusive att leda verksamhet i Storbritannien”, säger Henri de Sauvage-Nolting.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-01-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
choklad chokladförpackning Cloetta Findus Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK