...
Urban Deli lanserar brödöl för att minska matsvinnet
Stockholmsbaserade Urban Delis VD Jesper Weidlitz visar upp brödölet, som har bryggts på överblivet bröd. 
Urban Delis Brödöl tappas på höghalsade 33-centiliters bruna glasflaskor.

Urban Deli Brödöl är resultatet av ett samarbete mellan Dafgårds bageri, beläget i Källby utanför Lidköping, som bidrar med överblivet bröd, och Trolle Ljungby-baserade Charlis Brygghus som brygger ölet.
”Det började med en passionerad diskussion i Almedalen i somras om problemet med matsvinn. Vi kom fram till att vi kan bidra till minskat matsvinn genom att brygga öl på överblivet bröd,” säger Jesper Weidlitz, VD Urban Deli, i ett pressmeddelande.  


Ölet kommer att finnas både i restaurangerna och butiker på Urban Deli. Det är en lättöl som beskrivs ha en trevlig beska och en lätt fruktig arom.

”Hållbarhet möjliggör för mat- och dryckesentreprenörer att utvecklas och växa. På Urban Deli vill vi gärna hjälpa dem att nå en ny och större marknad. Därför är det extra spännande att samarbeta med ett mindre bryggeri, som gästspelar hos oss, när brödölet lanseras”, säger Jesper Weidlitz.

I första omgången har tusen liter (3.000 flaskor) producerats där 90 kilo bröd, som annars skulle ha kastats, har använts. Flaskorna kommer att kosta 25 kronor styck i butik. En krona per såld öl går till FEEDBACK, en välgörenhetsorganisation, som bekämpar globalt matsvinn.

Carina Malm

Stockholmsbaserade Urban Deli är en blandning av matbutik, saluhall, bar och restaurang och finns idag på Nytorget, Sveavägen, Sickla och Åhlens City i Stockholm. Urban Deli driver även en cateringverksamhet samt uthyrning av konferens- och festlokaler i Stockholm. Urban Deli ägs till 50 procent av Axfood.
 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-01-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dafgårds Dryckesförpackningar Glas Glasförpackningar matsvinn öl

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK