...
Stora Enso Skutskär är ett av Sveriges sex friskaste företag
Henrik Holm, platschef, och Johan Byström, hälsospecialis, gläds åt Skutskär-brukets nominering som en av sex finalister i tävlingen Sveriges Friskaste Företag 2017.

Stora Ensos bruk i Skutskär är en av totalt sex nominerade i landet till att bli "Sveriges Friskaste Företag 2017". Priset går till det företag som lyckats allra bäst med att skapa en frisk och välmående arbetsplats. Tanken är att lyfta upp de goda exemplen som en motvikt till de senaste årens rapporter om ökade sjukskrivningar, osunda arbetsmiljöer och hur arbete leder till ohälsa. Bakom initiativet står hälsoföretaget Feelgood samt en jury bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa. 

Sveriges friskaste företag grundar sig på en utvärdering av fyra övergripande faktorer, som har sin utgångspunkt i ledande forskning om vad som kännetecknar organisationer med fler friska medarbetare än andra; systematiskt arbetsmiljöarbete, ledarskap, medarbetarskap och delaktighet samt hälsa och hållbart arbetsliv.

”Det är väldigt inspirerande att vi är en av sex nominerade till att bli Sveriges friskaste arbetsplats och ett fint kvitto på vårt systematiska hälso- och arbetsmiljöarbete. Det ger oss ytterligare kraft och energi att fortsätta vårt hälsofrämjande arbete, som är en viktig del av vår affärsstrategi”, säger Johan Byström, hälsospecialist Stora Enso Skutskärs bruk.

Tävlingen har varit öppen för alla företag i Sverige, där de medverkande inledningsvis har svarat på en enkät – totalt har drygt 150 företag runt om i landet nominerats. Därefter har ett team på Feelgood, bestående av experter inom arbetsmiljö och hälsa, genomfört djupare analyser av företagen och identifierat sex finalister.

Vinnaren presenteras i februari 2018.

Skutskärs Bruk, strax söder om Gävle, har en produktionskapacitet på 540.000 ton massa per år. Bruket, som har 350 medarbetare, tillverkar massa som används till olika pappers- och kartongprodukter samt till produkter som blöjor och inkontinensskydd.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-01-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Miljö Övrigt Skutskär Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK