...
BillerudKorsnäs uppmuntrar unga tjejers teknikintresse
”Ingenjörsyrket är traditionellt mansdominerat – det vill vi ändra på”, säger BillerudKorsnäs personaldirektör Paulina Ekvall.

För andra året i rad är BillerudKorsnäs huvudsponsor till Womengineers ”Introduce a Girl to Engineering day” (IGEday), där tjejer mellan 12-19 år får prova på ingenjörsyrket för en dag. 
Den 23 mars välkomnas sålunda 115 teknikintresserade tjejer till BillerudKorsnäs huvudkontor i Solna eller till någon av de fem produktionsanläggningarna runt om i Sverige; Frövi/Rockhammar, Gruvön, Gävle, Karlsborg eller Skärblacka. På plats får de träffa ingenjörer i förpackningsindustrin och se hur de arbetar samt delta i olika aktiviteter och workshops, som belyser vad teknik och ingenjörskap kan vara.


På frågan om man kan tänka sig en framtid som ingenjör är vanliga svar bland yngre tjejer att de knappt vet vad en ingenjör är, att det verkar som ett ensamt arbete eller att man inte tror sig vara tillräckligt bra på matematik. Tillsammans med det faktum att andelen kvinnor på tekniska utbildningar nu sjunker från redan låga 25 – 30 procent, gör att BillerudKorsnäs ser det som angeläget att fortsätta sitt sponsorskap av IGEday och därigenom hjälpa till att avmystifiera yrket och visa spännvidden av yrkesroller inom industrin.

”Industrin och ingenjörsyrket är traditionellt mansdominerat, vilket vill vi se till att ändra. Branschen har helt enkelt inte råd att så många, som skulle kunna bli den nya generationens ingenjörer, faller bort, antingen för att de inte tror att de kan eller för att de har en felaktig bild av yrket. Vårt fokus är att öka såväl andelen kvinnliga medarbetare som andelen kvinnliga chefer på BillerudKorsnäs och där är IGEday en grundläggande komponent i vår ambition”, säger Paulina Ekvall, personaldirektör på BillerudKorsnäs.

Fakta om BillerudKorsnäs IGEday den 23 mars 2018:
Ansökningstid: 22 januari – 2 mars
Ålderskrav: 12-19 år
Mer information och anmälan: www.igeday.com

Om IGEday
Introduce a Girl to Engineering day (IGEday) är ett initiativ av organisationen Womengineer, som arbetar för att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer samt öka andelen kvinnor på ingenjörsutbildningarna. IGEday har arrangerats årligen sedan 2014. 2017 deltog 50 företag och 1446 tjejer.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-01-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK