...
Givmilda Hemköpskunder ger ofta panten till SOS Barnbyar
Genom att trycka på den gula ”gåvoknappen” kan Hemköps kunder välja att skänka sina pantpengar till SOS Barnbyar. (Bild Hemköp)

Hemköps kunder blir mer givmilda från år till år, när pengar från pantautomater skänks. Sammantaget skänkte Hemköp tillsammans med sina kunder 2,3 miljoner kronor till SOS Barnbyars arbete för utsatta barn under 2017. Totalt har Hemköp bidragit med drygt tio miljoner kronor till SOS barnbyar sedan 2007. 

Intäkter från pantautomater och andra gåvor går till en barnby i Bovary, Ukraina, som Hemköp medfinansierat. Där är situationen för barnen fortsatt svår efter kriget. Även utsatta barn i Rumänien har fått stöd och trygghet tack vare att så många kunder valt att skänka sina pantpengar. 

Följande butiker hade högst andel givmilda kunder under 2017:
Hemköp Sjövikshallen, Liljeholmen                              7 %
Hemköp Frösunda, Solna                                             6 %´
Hemköp Munksjöstaden, Jönköping                           6 %
Hemköp Djurgårdsstaden, Stockholm                          5 %
Hemköp Kungsporten, Billdal                                       5 %
(Siffrorna anger hur många procent av det totala beloppet för pantade burkar och flaskor i Hemköps butiker som skänkts till SOS Barnbyar, där kunderna valt att trycka på gåvoknappen.

”Det är med stolthet vi summerar tio år och tio miljoner till SOS Barnbyars viktiga arbete. Vi fortsätter att utveckla samarbetet och under året vill vi stötta SOS Barnbyars svenska verksamheten med hjälp av våra butiker i Göteborg. Här kan vi bistå med arbetsplatsbesök och möjliga praktikplatser för unga, som har det svårt att komma in i arbetslivet”, säger Hemköps VD Thomas Gäreskog.

Alla Hemköps medlemmar har möjlighet att skänka 10 öre av varje hundralapp man handlat för, här går Hemköp in och skänker motsvarande summa till SOS Barnbyar. All insamling går under 2018 till Ukraina, i det svenska projektet bidrar Hemköp med tid och kunskap. 

”Det är med stor glädje, som vi kan konstatera att vårt samarbete med Hemköp nu fyller tio år. Med stödet från Hemköp kan vi stötta barn och föräldrar med allt från mat, mikrolån, yrkesutbildning och psykologstöd, så att familjerna kan hålla samman och barnen inte riskerar att överges”, säger Johan Carrick, insamlingschef SOS Barnbyar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-01-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Axfood Dryckesburkar Dryckesförpackningar Övrigt pant pantautomat pantknapp

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK