...
Smurfit Kappa ökar antalet återvinningsanläggningar
I spanska Málaga har Smurfit Kappa öppnat sin senaste återvinningsanläggning för papper, well och kartong.

Smurfit Kappa har utvidgat sitt globala nätverk av återvinningsanläggningar genom att öppna en ny enhet i spanska Málaga, där man återvinner papper, well och kartong från hushåll och verksamheter i staden.
Företaget skriver i ett pressmeddelande att anläggningen, som beräknas bearbeta över 30.000 ton återvunnet pappersmaterial om året, är perfekt positionerad för att möta Málagas växande återvinningsbehov.


För att samla in papper, well och kartong från stadens hushåll och verksamheter används ett antal miljövänliga hybridfordon, vilka transporterar det insamlade materialet till den nya återvinningsanläggningen. Där sorteras materialet och skickas sedan till Smurfit Kappas Mengibar Containerboard Mill vid staden Jaén, cirka 13 mil norr om Málaga. Där behandlas materialet ytterligare och konverteras till nytt förpackningsmaterial.

”Vi är stolta över att kunna öppna den här innovativa anläggningen, som är ett ytterligare bevis på Smurfit Kappas fortsatta engagemang för hållbar utveckling”, säger Ignacio Sánchez, ansvarig för bolagets återvinningsverksamhet i Spanien.

Smurfit Kappa skriver att anläggningen i Málaga spelar en viktig roll i bolagets strategiska prioritering för att säkerställa att det finns tillräckligt med återvunnet pappersmaterial av sådan hög kvalitet, som kunderna kräver.

”Pappersbaserade förpackningar är hundra procent återvinningsbara och alla använda wellpapp- och kartongförpackningar kan processas och omvandlas till nya förpackningar på så kort tid som 14 dagar”, säger Henri Vermeulen, som är ansvarig för affärsområdet Smurfit Kappa Recovered Paper.

Smurfit Kappa har under en längre tid engagerat sig i återvinning och har byggt upp ett globalt nätverk av specialiserade recyclinganläggningar. Förutom den nu invigda anläggningen i Málaga har man nyligen också köpt en 12.000 kvadratmeter stor industritom i brittiska Blackburn, där man avser att uppföra en återvinningsanläggning, som ska öka bolagets recyclingkapacitet i Blackburn-regionen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-01-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Kartong Kartongförpackningar Pappersförpackningar Smurfit Kappa Well Wellpappförpackningar wellråvara

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK