...
Nya grafiska utbildningar startar vid Brobygrafiska
Exempel på arbete av Marie Andersson, Malin Bragby och Sebastian Edman, tidigare studerande på utbildningen ”Visuell grafisk kommunikatör”.

Yrkeshögskolan Brobygrafiska i Sunne meddelar att man av Myndigheten för yrkeshögskolan och i hård konkurrens har beviljats två nya grafiska högskoleutbildningar.
De båda utbildningarna – ”Visuell grafisk kommunikatör” och ”Grafisk förpackningstekniker” – är tvååriga och har plats för totalt 50 elever. Utbildningarna startat hösten 2018.


Utbildningen ”Grafisk förpackningstekniker” är en mycket teknisk utbildning med fokus på problemlösning och förbättringsarbete i världens tredje största bransch. Man studerar främst tekniska möjligheter och automatiska flöden.

Utbildningen ”Visuell grafisk kommunikatör” är en YH-utbildning inom grafisk design och kommunikation för både print och webb, från idé till färdig produkt. Denna utbildning är väl beprövad från Brobygrafiskas sida och man drev den senast 2016.

”Det känns extra kul att vi kommer kunna fortsätta att satsa på digitalisering och automatisering med Grafisk förpackningstekniker och Visuell grafisk kommunikatör. I och med detta stärker vi vårt medverkande i hela kedjan; från idé till förverkligande”, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig, Brobygrafiska.

Förutom de två nu beviljade utbildningarna startar Brobygrafiska till hösten även sina ”flaggskeppsutbildningar”:  ”Grafisk formgivare/tekniker” och ”Förpackningsdesigner”. Det innebär att man kommer att ha totalt 110 sökbara platser till utbildningar, som är specialutformade utifrån de kompetenskrav, som förpacknings- och grafiska branschen efterfrågar.

Ansökningstiden börjar den 1 februari och sista ansökningsdag är den 13 maj. Utbildningsstart är den 27 augusti.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-01-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Brobygrafiska design förpackningsdesign Grafiskt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK