...
OptiGroup förvärvar i Finland och Rumänien
”Detta är ett viktigt steg i OptiGroups utveckling”, säger Christoph Sander. (Bild OptiGroup)

Svenska OptiGroup meddelar att man har förvärvat sammanlagt fyra verksamheter inom industriella förpackningar i Finland och Rumänien. Verksamheterna ska ingå i affärssegmentet Industrial & Safety Solutions och tillsammans kommer de förvärvade verksamheterna att bidra med cirka 50 miljoner euro (ca 488 miljoner kronor) i försäljning till OptiGroup-koncernen.

De båda finska verksamheterna – Mercamer och Telpak – är fullservicedistributörer med ett brett utbud av industriella förpackningsprodukter, tjänster och utrustningar. Transaktionerna, som är föremål för godkännande av det finska konkurrensverket, förväntas kunna genomföras i februari. Förvärven innebär OptiGroups första inträde på den finska förpackningsmarknaden och blir ett komplement till den nuvarande nordiska verksamheten.

I Rumänien har OptiGroup förvärvat Proxima Tapes och Proxima Comserv, vilka är aktiva inom service och försäljning av industriella förpackningar, huvudsakligen i den nordvästra regionen i Rumänien. Förvärvet av de två företagen kommer att komplettera OptiGroups befintliga förpackningsverksamhet i Rumänien.

”Detta är ett viktigt steg i OptiGroups utveckling och tydliggör vår ambition att växa inom affärssegmentet Industrial & Safety Solutions, både organiskt och genom förvärv. Genom att addera dessa verksamheter till vår befintliga affär inom Industrial & Safety Solutions i Norden och övriga länder, kommer vi att se en betydande expansion inom detta växande och attraktiva affärssegment”, säger OptiGroups VD och ordförande Christoph Sander i en kommentar.

---------------------------------------------
OptiGroup, som är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter inom områden som foodservice, industri, tryck, retail, mm., hade 2016 en nettoomsättning på 1,5 miljard euro (ca 14,7 miljarder kr) och 2.100 anställda i koncernen och dess dotterbolag. OptiGroup ger support till över 90.000 kunder i 19 europeiska länder. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg och ansvarar för koncerntjänster och support till dotterbolagen. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-01-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Finland förvärv Industri Köp/Försäljning/Samgående OptiGroup Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK