...
Svenska Pump har förvärvat maskintillverkaren Capsson 
Genom förvärvet kan Svenska Pump förstärka sin produktportfölj med Capssons helautomatiska kapsyleringsmaskin.

Svenska Pump AB, med säte i Vallentuna, meddelar att man har förvärvat samtliga aktier i det Svedala-baserade företaget Capsson AB, som är specialiserade på tillverkning av kapsylerings- och fyllningsmaskiner.
Med förvärvet stärker Svenska Pump AB sitt sortiment inom affärsområde maskinsystem med en ny serie av helautomatiska kapsyleringsmaskiner.


”Svenska Pump och Capsson har haft ett samarbete genom åren, så maskinerna är inte nya för oss, men nu kommer vi att tillverka och utveckla dessa maskiner i egen regi. Vi har sedan starten av Capsson AB varit återförsäljare av dessa kapsyleringsmaskiner och har redan sålt ett antal på den svenska marknaden. Vi ser det som ett naturligt komplement till våra helautomatiska fyllningsmaskiner, då de flesta, som fyller flaskor, även behöver sätta på en kapsyl”, säger Svenska Pumps VD Nicklas Bergström.

Svenska Pump tillverkar industriella fyllningsmaskiner sedan drygt 30 år tillbaka. Företaget har egen tillverkning och utveckling av dessa maskiner i Vallentuna.

Capsson AB skriver på sin hemsida att man utvecklar, tillverkar och levererar förpackningsmaskiner och då främst kapsyleringsmaskiner och fyllningsmaskiner anpassade efter kundens unika behov.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-02

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK