...
Smart vinkork gör att du kan ”prata” med flaskan!
Med Guala Closures ”smarta” vinkork i aluminium, kan konsumenten ”tala” med vinflaskan med hjälp av en NFC-försedd smartphone.

Luxemburg-baserade Guala Closures Group har lanserat en ”smart” vinförslutning i form av en skruvkork i aluminium, som är försedd med NFC-teknik (Near Field Communication) och som låter konsumenten kommunicera med vinflaskan med hjälp av en NFC-anpassad mobiltelefon.

Konceptet, som kallas e-WAK®, lanserades nyligen på ett vin- och druvsymposium i Sacramento, USA, och det sägs enligt tillverkaren vara den första smarta vinförslutningen, tillverkad i aluminium.

Förslutningen är försedd med en NFC-tagg, som sitter skyddad under aluförslutningen och utvecklats tillsammans med företaget NXP® Semiconductors. Tekniken i taggen bygger på på NXP:s innovativa NFC-teknik NTAG®

Allt en konsument, som har en smartphone utrustad med NFC-teknik, behöver göra är att ”knacka” försiktigt på vinkorken med mobilen. Då öppnas kommunikationen med taggens inbyggda länkar och konsumenten får tillgång till vinleverantörens information. På så sätt kan konsumenten kan exempelvis få veta var druvorna kommer från, och var, när och av vem vinet är färdigställt och buteljerat, mm., mm. Konsumenten kan också få drinktips, rabatter, erbjudas VIP-medlemskap, få tillgång till vin-appar och mycket mer. 

Och för varumärkesägaren innebär NFC-tekniken i den smarta vinkorken en unik tillgång till logistisk information och spårningsmöjligheter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Alufolie Aluminiumfolie förslutning Glasförpackningar NFC Övrigt Smarta förpackningar Smartphone Vin & sprit

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK