...
Foodhills bygger framtidens livsmedelscentrum i Bjuv
En symbolisk bild: Findus Sveriges ordförande Peter Odemark (t.h.) räcker över nyckeln till Findus anläggning i Bjuv till Foodhills ordförande Bengt Persson, under överinseende av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (i mitten)
Bengt Persson är styrelseordförande i Foodhills, som tar över Findus anläggning i Bjuv den 1 mars. 

Findus Sveriges ordförande Peter Odemark är glad över uppgörelsen med Foodhills.

Nu är det klart att livsmedelsföretaget Foodhills tar över Findus anläggning i Bjuv från den 1 mars och bygger ett innovativt livsmedelscentrum för produktion av framtidens mat – ett matens Silicon Valley. Nyheten presenterades på en presskonferens i Bjuv på tisdagsförmiddagen i närvaro av bland andra landsbygdsminister Sven-Erik Bucht..

Foodhills bedömer att det nya centret kan skapa minst lika många nya jobb som Findus sysselsatte vid nedläggningen.

”Vi vill realisera Findus tankar om att göra Bjuv till matens Silicon Valley. Vår vision är att bli ledande i Europa på system för cirkulär livsmedelsproduktion och bidra till en hållbar global utveckling”, säger Foodhills ordförande Bengt Persson.

Styrelseordförande för Findus Sverige, Peter Odemark, som står bakom uppgörelsen med Foodhills, är glad över att Foodhills tar över.
”Med Foodhills som ny ägare finns förutsättningar att förverkliga Findus vision: Food Valley of Bjuv – matens motsvarighet till data- och teknikindustrins Silicon Valley. Och det känns väldigt bra”, säger han i ett pressmeddelande.

Avtalet öppnar också för ett framtida samarbete mellan Foodhills och Findus.

”Vi kommer från start att samarbeta inom forskning och utveckling, cirkulära matkedjor och fryslager och vi arbetar gemensamt för ytterligare samarbeten”, säger Peter Odemark.

Foodhills kommer att göra omfattande investeringar i Bjuv-anläggningen för att realisera sin vision. Men man kommer också att bjuda in andra aktörer. 

”Foodhills vill vara en katalysator som tillsammans med andra företag, myndigheter, offentliga aktörer och universitet stimulerar innovation, kunskapsutveckling och sysselsättning i syfte att utveckla en hållbar cirkulär livsmedelsproduktion. Målet är att bli ett internationellt föredöme”, säger Bengt Persson.

Bakom Foodhills vision står även Bjuvs kommun och Region Skåne.

”Att Foodhills nu bygger en anläggning för cirkulär livsmedelsproduktion i Bjuv är inte bara bra för kommunen. Det är också bra för Skåne och för Sverige. Det ger ökad sysselsättning, stärker självförtroendet och ökar konkurrenskraften i svensk livsmedelsproduktion. Det är ett arbete som ligger helt i linje med Skånes och Sveriges livsmedelsstrategier”, säger Lennart Svensson, regional samordnare i Region Skåne.

Foodhills bildades 2017 och ägs av fastighetsföretaget Backahill, Lantmännen och grönsaksproducenten Magnihill.

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bjuv Findus Foodhills Lantmännen Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK