...
Svenska Retursystem inspirerar till hållbara fondplaceringar
”Vi är både glada och stolta över att vi har inspirerat så många fler företag att investera för framtiden”, säger Anna Elgh. (Bild Jennifer Glans)

Med Svenska Retursystem som kärninvesterare introducerade Danske Bank år 2016  hållbarhetsfonden DI Invest European Corporate Sustainable Bond. På 18 månader har fonden vuxit från 53 miljoner euro till 583 miljoner euro och intresset från bankens nordiska kunder bara växer.

”Svenska Retursystems uppdrag handlar om att effektivisera och minska dagligvarubranschens miljöpåverkan. För oss är det därför en självklarhet att våra finansiella placeringar ska bidra till minskade utsläpp. Vi är både glada och stolta över att vi har inspirerat så många fler företag att investera för framtiden”, säger Anna Elgh, VD på Svenska Retursystem

Svenska Retursystem förvaltar cirka 600 miljoner kronor i pantmedel från systemet med returlådor och returpallar. Bolaget har sedan flera år tillbaka utmanat Danske Bank att hjälpa till att placera pantmedlen, så att de bidrar till en hållbar framtid med fokus på klimatfrågan.

I juni 2016 introducerade Danske Bank hållbarhetsfonden DI Invest European Corporate Sustainable Bond med Svenska Retursystem som kärninvesterare. Fonden var en av de snabbast växande i sin kategori förra året och är nu är en av de största europeiska fonderna, som integrerar hållbarhet i traditionell analys och portföljförvaltning.

Fonden investerar företrädesvis i företagsobligationer utgivna av företag med en stark hållbarhetsprofil avseende miljö, sociala förhållanden och ägarstyrning och som integrerar ett hållbarhetstänkande i relation till klimatförändringar och CO2-utsläpp. Varje utgivare måste leva upp till internationella principer för hållbara investeringar och fonden investerar inte i kontroversiella sektorer.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Anna Elgh Ekonomi Övrigt retursystem Svenska Retursystem

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK