...
Raflatac lanserar etikettlim för kalla och fuktiga miljöer
Raflatacs nya akryllim är speciellt utvecklat för att klara etikettering av produkter i fuktiga och kalla miljöer.

Finska etikettmaterialproducenten UPM Raflatac lanserar ett nytt akryllim, som är speciellt utvecklat för att klara etikettering av produkter i fuktiga och kalla miljöer.
Limmet, som fått beteckningen RP48 AT (där AT står för “All-Temperature”), ska enligt Raftlatac vara ett attraktivt alternativ till smältlim, som används vid etikettering av livsmedelsförpackningar, som förvaras fuktigt och kallt.


RP48 AT ingår i Raflatacs europeiska utbud av limmer till livsmedelsetikettering och enligt bolaget kännetecknas det nya akryllimmet av god klarhet, resistens mot vatten och fukt samt goda konverteringsegenskaper. ”All-Temperature”-beteckningen visar att limmet fungerar utmärkt inom ett brett temperaturintervall, men UPM Raflatac framhåller att det är speciellt lämpligt för etikettering av produkter och förpackningar, som förvaras i fuktiga miljöer, där temperaturen är 10 grader Celsius eller lägre.

”Smältlim används vanligtvis vid etikettering av livsmedel, som lagras under sådana förhållanden, men kan drabbas av begränsad klarhet och försämrad konverteringsegenskaper. RP48 AT utmärker sig särskilt vid kyliga och fuktiga förhållanden, vilket gör att etiketter på livsmedelsförpackningar sitter fast ordentligt och behåller sin attraktionskraft, när produkten sedan hamnar på butikshyllan”, skriver UPM Raflatac i ett pressmeddelande.

Av pressmeddelandet framgår attt det nya akryllimmet RP48 AT kan användas tillsammans med Raflatacs plastbaserade etikettfilmmaterial PP White FTC 60 och PP Clear FTC 50.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning förpackningslim Livsmedelsförpackningar Övrigt Raflatac UPM

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK