...
Stora Ensos årsomsättning översteg 10 miljarder euro
”Vi har nått en ny nivå som ett företag för förnybara material”, säger Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström.

”Vi har nått en ny nivå som ett företag för förnybara material. Transformationen har varit framgångsrik med en omsättning på över tio miljarder euro och ett operativt rörelseresultat för året på en miljard euro. Samtidigt har vi stärkt vår position i bioekonomin för framtiden”, skriver Stora Ensos VD och koncernchef Karl-Henrik Sundström i sin kommentar till bolagets årsbokslut.

Av rapporten framgår att Stora Ensos omsättning för verksamhetsåret 2017 blev 10,045 miljarder euro (ca 100 miljarder kronor), vilket var en ökning med 2,5 procent jämfört med omsättningen år 2016 (9,802 miljarder euro). Det operativa rörelseresultatet för 2017 ökade med 13,6 procent till  1,004 miljarder euro (ca 10 miljarder kronor)

”Tillväxten har ökat under fyra kvartal i rad och tack vare större volymer, högre försäljningspriser och ett bättre produktutbud nådde vi en operativ rörelsemarginal på 11,2 procent och en avkastning på sysselsatt kapital på 13,5 procent, vilket är över vårt långsiktiga finansiella mål”, konstaterar Karl-Henrik Sundström.

I sin kommentar lyfter Karl-Henrik Sundström också fram två viktiga händelser, som bolaget har annonserat under 2018 års första kvartal:

”Vi har undertecknat ett globalt ramavtal med tre globala fackförbund för att upprätthålla fundamentala arbetstagarrättigheter. Detta är en del av vårt kontinuerliga arbete, för att erbjuda en säker och givande arbetsplats för våra anställda och våra underleverantörer och vara en attraktiv arbetsgivare. Och jag är också mycket stolt över att vi är det första skogsbolaget, som sätter upp vetenskapligt förankrade klimatmål för att fortsätta minska utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser.” (Läs HÄR), 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
bokslut Ekonomi Karl-Henrik Sundström Miljö Övrigt Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK