...
Uttjänta hotellakan blir klimatsmarta bärkassar!
Reused Remades slitstarka tygpåsar tillverkas av hotellakan som annars skulle ha kasserats. (Bild Reused Remade)

Företaget Reused Remade, som grundades 2016 av skådespelerskan Josephine Alhanko och civilekonomen Pia Walter, vill minska användningen av plastkassar i samhället. Deras klimatsmarta tygpåsar tillverkade av gamla hotellakan finns nu på Systembolaget och ICA. 
Idén är enkel. Reused Remade tar vara på högkvalitativa hotellakan, som redan har tjänat sitt syfte och omvandlar dem till klimatsmarta tygpåsar. Volymerna är stora: lågt räknat kasseras mer än 200 ton hotellakan i Sverige årligen!


”Att vi i Sverige idag konsumerar närmare 1,3 miljarder plastpåsar varje år har en mycket negativ miljöpåverkan och vårt företag arbetar aktivt med att försöka vända den trenden genom att erbjuda ett alternativ till plastpåsen. Våra tygpåsar är miljövänliga, funktionella och snygga att bära. De är dessutom slitstarka och testade för att klara över 25.000 lyft, säger Josephine Alhanko, i ett pressmeddelande.
 
Den 1 juni förra året infördes en ny förordning, som innebär att butiker och klädkedjor i syfte att minska förbrukningen av plast måste upplysa kunderna om den negativa klimatpåverkan, som plastpåsar har. 
 
”Vad många inte känner till är att en nytillverkad tygpåse måste användas upp till 400 gånger för att hamna på samma miljöpåverkande nivå som en miljövänligare plastpåse. Det är här våra tygpåsar skiljer sig från andra – vi förlänger livslängden på redan producerad textil och sparar genom det på jordens resurser genom att nytt tyg inte behöver produceras", säger Pia Walter.
 
I december 2017 var Systembolaget först med att sälja tygpåsarna och nu kommer tygpåsarna även på ICA. Tygpåsarna finns även till försäljning via en e-handelssida.
 

Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bärkassar ICA Övrigt plastavfall plastpåsar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK