...
Duni köper brittiskt bolag inom engångsförpackningar
Brittiska Biopac tillverkar bland annat biologiskt nedbrytbara pappersbägare, vilka är försedda med läckagesäkra barriärer av stärkelsebaserad bioplast.
”En ökande efterfrågan på hållbara produkter inom restaurang- och takeaway-segmenten är en avgörande faktor för vårt förvärv”, säger Johan Sundelin, VD för Duni.

Svenska Duni AB har förvärvat 75 procent av aktierna i det brittiska företaget Kindtoo Ltd, vars verksamhet bedrivs under namnet Biopac UK Ltd. Säljare är entreprenörerna Mark Brigden och Eric Graham.
Biopac, som har tolv anställda och en omsättning på cirka 55 miljoner kronor, är en ledande leverantör av biomaterialbaserade engångsförpackningar för mat och dryck i Storbritannien.


”Vi välkomnar Biopac till Duni-familjen. En ökande efterfrågan på hållbara produkter inom restaurang- och takeaway-segmenten är en avgörande faktor för vårt förvärv”, säger Johan Sundelin, VD för Duni.

Sedan starten år 2002 har Biopac uppnått betydande marknadsandelar i Storbritannien inom sitt speciella produktsegment.

”De ytterligare resurser som nu tillförs med samgåendet med Duni kommer att stödja oss på vår fortsatta tillväxtresa de närmaste åren”, säger Mark Bridgen i en kommentar.

Biopac UK tillverkar bland annat biologiskt nedbrytbara och pappersbaserade kaffebägare, som i stället för konventionell plastbarriär har en läckagesäker barriär tillverkad av bioplast från växtbaserad stärkelse. De här bägarna sägs brytas ner helt efter endast tolv veckor i industriell kompost.

Till kaffebägarna producerar Biopac också förslutningslock, vilka även de är tillverkade av stärkelsebaserad bioplast och är biologiskt nedbrytbara.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-12

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK