...
Nu ska drottning Elizabeth bidra till minskat plastavfall
Drottning Elizabeth II vill fasa ut plastanvändningen vid det brittiska hovet. (Bild Joel Rouse/ Ministry of Defence)

Nu ger sig Storbritanniens regent, drottning Elizabeth II, in i kampen för att minska plastavfallet! Enligt en talesman för den kungliga familjen, har drottningen bestämt att plastprodukter som engångsflaskor, sugrör, icke-nedbrytbara livsmedelsförpackningar, m fl. gradvis ska fasas ut och ersättas med förpackningar och produkter tillverkade av material som papper, glas, etc.

”Den kungliga familjen har åtagit sig att minska sin miljöpåverkan och det finns en stark önskan på alla nivåer att ta itu med denna fråga”, säger en talasman för Buckingham Palace till den brittiska pressen.

Utfasningen av engångsplast, etc., ska ske inte bara inom den egna familjekretsen utan gälla generellt för all verksamhet och i alla lokaler vid de officiella kungliga slotten och bostäderna Buckingham Palace, Windsor Castle och Holyrood Palace (Skottland).

Enligt talesmannen har drottning Elizabeth inspirerats till ”plastförbudet” av den berömde naturfilmaren David Attenborough. Drottningen arbetade tillsammans med Attenborough kring en dokumentärfilm om vilda djur i det brittiska samväldet och ska då ha insett vilket problem det ökande plastavfallet orsakar på olika håll i världen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Engångsförpackningar Miljö Övrigt Plast plastavfall Plastförpackningar Storbritannien

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK