...
Schur Flexibles stärker sin position med fabriksköp
Österrikiska förpackningskoncernen Schur Flexibles ökar sin fysiska styrka med tre fabriksköp i Holland och Tyskland.

Österrikiska förpackningskoncernen Schur Flexibles har förvärvat tre tillverkningsenheter av holländska Clondalkin Group. Två fabriker ligger i Holland och en i Tyskland.
Förvärven innebär att Schur Flexibles stärker sin position inom primärförpackningar till konfekt- och teprodukter.


De enheter, som Schur Flexibles köpt av Clondalkin, är Cats Flexibles Packaging B.V. och Nimax B.V., i Rotterdam respektive Elst, Holland samt Hänsel Flexible Packaging GmbH, i Freital, Tyskland.

De tre fabrikerna sysselsätter  tillsammans 135 anställda och svarar för en sammanlagd omsättning på drygt 30 miljoner euro (ca 298 miljoner kronor). Schur Flexibles beräknar att förvärven ska innebära att koncernens omsättning enbart inom segmenten film- och vaxade pappersförpackningar till konfekt ska uppgå till 80 miljoner euro och göra bolaget till en av de största leverantörerna i Europa inom denna sektor. 

Av de tre fabrikerna är Cats Flexibles specialiserade på förpackningslösningar i vaxat papper samt djuptrycks- och flexotryckta konfektförpackningar med goda barriäregenskaper. Cats tillverkar bland annat produkten Ecowax, som är ett biologiskt nedbrytbart och helt växtbaserat alternativ till traditionella vaxade papperslösningar.

Tyska Hänsel Flexible är specialiserade på flexibla konfektförpackningar med ”twist”- och ”wrap”-lösningar och holländska Nimax är experter på komplementprodukter till te- och tobaksförpackningar.

----------------------------------------
Schur Flexibles Group har sitt huvudsäte i Baden, strax utanför Wien i Österrike. Koncernen, som består av ett 15-tal dotterbolag, har cirka 1.400 anställda och gruppen har sammanlagt produktionsenheter i bland annat Holland, Tyskland, Finland, Danmark, Polen, Ryssland, m fl.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
flexibla förpackningar förvärv konfektyr Köp/Försäljning/Samgående Övrigt Schur Flexibles Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK