...
Svenskt trackingsystem spårar kycklingprodukter i Kazakstan
Genom att scanna förpackningens QR-kod med en smartphone får konsumenten information om produkten, dess ursprung, tillverkare, etc.
”Det här visar att vår teknik fungerar oavsett var kunder och konsumenter befinner sig i världen”, säger Stephan Pakh.

Svenska TracTechnology AB har fått en order från Capital Project Ltd., som är en av Kazakstans största producenter av kyckling och ägg.
Affären initierades när TracTechnology tillsammans med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht besökte Kazakstan hösten 2016.


Ordern innebär att TracTechnology tar hand om kedjan för spårbarhet och ursprungsmärkning, samt att kundens produkter och förpackningar förses med QR-koder, som innehåller information om produkten, ursprung och företaget. QR-koderna scannas av konsumenten med en smartphone.

Capital Project Ltd, som lagt ordern, ser att den svenska trackinglösningen påskyndar bolagets möjlighet att öka sin hemmamarknad, men även möjliggör export till länder, som ställer höga krav på ursprungsmärkning, till exempel Kina.

”Det här visar att vår kunskap och teknik fungerar lika bra, oavsett var kunder och konsumenter befinner sig i världen”, säger Stephan Pakh, som är ansvarig för TracTechnologys internationella kunder.

Capital Project i Kazakstan har 1.600 anställda och producerar årligen 300 miljoner ägg och 20.000 ton kyckling samt har 30.000 hektar med växtodling för foder.

I Sverige ursprungsmärker TracTechnology kött och köttförpackningar åt bl.a. HälsingeStintan och Skövde Slakteri. Hos FoodCompany används bolagets teknik på produkterna ”Färdiga måltider”.

-----------------------------------------
TracTechnology AB erbjuder genom MeatTrac en komplett systemlösning, som möjliggör spårning och autentisering av livsmedelsprodukter/-förpackningar i hela kedjan från ”Gård till Gaffel”. MeatTrac är patentskyddat i Sverige, Ryssland, EU samt USA.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-15

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK