...
Ökad europeisk återvinning av flexibelt polyetenmaterial
Kapaciteten för återvinning av flexibla polyetenfilmer ökar markant i Europa.

Kapaciteten för återvinning av flexibla polyetenfilmer och -material (PE) har ökat betydligt i Europa de senaste åren, enligt en rapport från Plastics Recycling Europe (PRE).
Enligt PRE har den installerade kapaciteten för återvinning av flexibel PE sedan år 2015 ökat från 1,5 miljoner ton per år till 2,3 miljoner ton per år.
Med en extruderingskapacitet på 7,4 miljoner ton för flexibel PE är EU:s återvinningsgrad för materialet nu cirka 31 procent, skriver PRE i ett pressmeddelande.


I undersökningen har 174 plaståtervinningsföretag runt om i Europa analyserats. Fem länder - - Spanien, Tyskland, Italien, Polen och Frankrike – står för majoriteten av PE-återvinningen på kontinenten.

Spanien toppar listan med 18 procent av den totala återvinningskapaciteten, följt av Tyskland med 17 procent, Italien på 13 procent, Polen på 10 procent och Frankrike 6 procent. Enligt PRE utgör de fem länderna nästan två tredjedelar av den installerade återvinningskapaciteten över hela kontinenten.

Av de flexibla polyetenavfall, som återvinns, svarar handels- och återförsäljningsavfall för 43 procent, medan  resten av återvinningen kommer från PE-avfall från i fallande ordning ”produktionsavfall”, jordbruksavfall och hushållsavfall.

EU:s strategier för cirkulär ekonomi och Kinas förbud mot import av plastavfall har drivit på utvecklingen och ökat investeringar i sorterings- och återvinningsanläggningar, enligt PRE.

”Vi ser nu en acceleration av nya projekt i hela Europa och speciellt gäller detta anläggningar för återvinning av hushållens PE-baserade plastavfall”, säger PRE:s ordförande Ton Emans.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning EU Övrigt Plast plastavfall plastfolie undersökning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK