...
Kartongtråg ersätter plast som förpackning för fryst färdigmat
Icelands Foods nya produktserie med ”Mumbai Indian street food” lanseras nu i kartongtråg tillverkade i Stora Ensos material TrayformaTM.

Brittiska frysmatsföretaget Iceland Foods har börjat ersätta sina färdigmatsförpackningar i plast med trågförpackningar, tillverkade i Stora Ensos kartongmaterial TrayformaTM. Nu i februari har man lanserat två produktserier med fryst färdigmat i de nya trågförpackningarna och enligt företaget är detta bara början.

Vi har tidigare skrivit om Iceland Foods ambitioner och strategi att fasa ut plastförpackningar för frusen färdigmat och ersätta dem med mer miljövänliga och uthålliga alternativ (Läs HÄR). Det arbetet har man nu påbörjat konkret genom lanseringen av Indien-inspirerade ”street food”-produkter, förpackade i kartongtråg.

”Vi är nu på väg bort från plast. Vi har lanserat vår nya serie med ´Mumbai Indian street food´ i ändamålsenliga tråg, tillverkade av uthållig och återvinningsbar kartong. Det här är en väldigt stor lansering som omfattar 18 linjer med street food-produkter”, säger Ian Schofield, Own Label & Packaging Manager hos Iceland Foods.

Iceland Foods framhåller att – förutom att de ska vara uthålliga och återvinningsbara – måste de kartongtråg, som man går över till, kunna formas till olika former och storlekar. De ska också vara livsmedelsgodkända och klara tillagning/uppvärmning med höga temperaturer i ugn och mikrovågsugn. Stora Ensos kartongmaterial TrayformaTM visade sig vara det rätta valet för Iceland Foods och trågen tillverkas nu av konverteraren Southern Cross Packaging, som är kända för snabb och innovativ förpackningsutveckling.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-21

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK