...
Karl Fallgren lämnar sitt engagemang i ifoodbag
”ifoodbag kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta”, säger grundaren Karl Fallgren, som nu lämnar bolaget för gott.
”Vi arbetar hårt med att förbättra vår produkt och utveckla en ´Generation 2´-kasse”, säger VD Robert Grenmark.

Företaget ifoodbag – en svensk uppstickare i förpackningsbranschen – grundades 2013 av entreprenören Karl Fallgren. I somras lämnade han över VD-rodret. Nu väljer Karl Fallgren att lämna sitt engagemang i bolaget helt och hållet. 

”ifoodbag kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Jag är oerhört stolt över att ha drivit upp ett litet frö i form av en idé och vision. Nu går ifoodbag in i en ny fas och jag lämnar därför över till personer, som har andra typer av erfarenheter och som kan fortsätta att bygga upp företaget. Jag har en stark tro på visionen om en miljövänlig och kostnadseffektiv transportlösning för temperaturkänsligt gods”, säger Karl Fallgren.

ifoodbag har idag ett flertal spännande samarbeten med stora leverantörer av livsmedel samt pilottester i flera världsdelar. Ambitionen är att implementera ifoodbag som en total logistiklösning hos ett par utvalda större svenska företag och på så sätt visa vad produkten kan göra. Målet är att lösa ”final mile”-utmaningen, det vill säga transporten den sista biten ut till slutkonsumenten.

”Jag har arbetat som försäljningschef på ifoodbag under de senaste två åren och träffat ett stort antal potentiella kunder. Det finns ett behov och en stark efterfrågan på en klimatsmart och kostnadseffektiv lösning för det som kallas ´final mile´. När jag tog över som VD, började vi fokusera på att skapa en systemlösning, där ifoodbag är navet, samtidigt som vi arbetar hårt med att förbättra vår produkt och utveckla en ´Generation 2´-kasse. Målet är att kunna erbjuda en fungerande lösning på ett faktiskt problem”, säger Robert Grenmark, VD för ifoodbag.

--------------------------------------
ifoodbag står bakom en unik pappersbärkasse med samma namn. Företaget startade 2013 med en vision om ett mer hållbart samhälle genom att erbjuda konsumenter och företag kostnadseffektiva, miljövänliga och tåliga förpackningslösningar för livsmedel och annat temperaturkänsligt gods. Bolaget har erhållit finansiering genom EU:s program Horizon 2020 samt ett flertal utmärkelser för sitt nytänkande och världsledande arbete.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-22

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK