...
Vi åkte till Istanbul för att kolla på turkisk förpackningsindustri
Turkisk förpackningsindustri vässar klorna – det framkom vid vårt besök på mässan Eurasia Packaging i Istanbul.

Hur står det till med turkisk förpackningsindustri? För att få svar åkte redaktionen för packnews och nord emballage till Istanbul och mässan Eurasia Packaging.
Det här är ingen liten mässa: 1.122 företag från 43 länder fanns på plats och vid vårt besök hösten 2017 var det 24:e gången, som den årliga mässan arrangerades.


Mässhallarna finns i Tüyap utanför Istanbul och det är verkligen utanför. Att ta sig in till centrum, när mässan stängt, tog upp emot två och en halv timmar med buss..!  För den, som tänker besöka mässan och inte känner ett stort behov av att bo i Istanbuls centrum, är det med andra ord en god idé att hitta ett hotell i närheten av mässområdet.

Att hitta rena förpackningsnyheter visade sig inte vara det lättaste. Det verkar som mässan främst är en mötesplats för de utställande företagen och deras kunder, där man sitter ner över en kopp turkiskt kaffe eller te!
Klart dominerande bland utställarna var de plastbearbetande företagen. Tillverkare av pappersförpackningar var klart underlägsna i antal, vilket kanske kan bero på att Turkiet inte har någon egen tillverkning av papper, den skog man har får inte huggas! Vilket gör att allt papper måste importeras.

Men efter flitigt botaniserande bland utställare och montrar hittade vi ändå flera intressanta förpackningsnyheter, som också visar att  turkisk förpackningsindustri utvecklas och vässar klorna..!

Läs hela reportaget från Istanbul och Eurasia Packaging i senaste numret av tidningen nord emballage (nr 1/2018), som utkommer inom kort!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningsmässa Konferenser och mässor Mässor Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK