...
Tysk sorteringsutrustning till plaståtervinningen i Motala
Plastkretsens ordförande Kristian Östlund, t.v. och Michael Ludden, delägare i Sutco, befäster avtalet. (Bild Plastkretsen)
Familjeägda Sutco Recycling Technik är en av världens främsta tillverkare av avfallssorteringssystem. Under de senaste 30 åren har Sutco levererat och byggt upp fler än 470 anläggningar runt om i världen. (Bild Sutco)

Den tyska maskinleverantören Sutco Recycling Technik ska levererar en komplett sorteringsutrustning till Plastkretsens kommande plaståtervinningsanläggning i Motala.
Avtal har nu träffats med Sutco rörande en omfattande maskinutrustning, som ska sortera och behandla insamlade plastförpackningar. Designen av anläggningen är klar och produktionen har påbörjats. Montering av den nyckelfärdiga soteringsutrustningen  kommer att ske under sommaren.


Plastkretsen skriver i ett pressmeddelande att avtalet är värt drygt 150 miljoner kronor.

”Vi har valt Sutco som leverantör av en nyckelfärdig och toppmodern sorteringsteknik. Den maximerar möjligheterna för materialåtervinning. Processen är helt automatiserad och det ger både hög personsäkerhet och högsta kvalitet”, säger Kristian Östlund, ordförande i Plastkretsen.

Anläggningen kommer att provköras redan under 2018 och ska ha sorteringskapacitet för plastförpackningar från alla svenska hushåll. Sorteringsanläggningen designas för att kunna hantera alla typer av plastförpackningar. I några steg finfördelas, sorteras och separeras materialet. 

Plastkretsen räknar med att omkring 50 personer kommer att anställas vid verksamheten och rekryteringar sker successivt under året till olika befattningar.

Sutco Recycling Technik är en av världens största tillverkare av system för behandling och sortering av avfall. Företaget har huvudkontor i Bergisch Gladbach i Tyskland. 

Plastkretsen har sedan tidigare aviserat att man har hittat bra lokaler i Motala Företagspark. (Läs HÄR). Fastigheten har en generös yta om drygt 14.000 kvm, som kommer rymma alla funktioner inomhus. Logistiken och transportflöden måste fungera smidigt, när det handlar om så stora flöden, 120.000 ton per år. Alla miljötillstånd finns på plats sedan början av november 2017.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning FTI Miljö Övrigt Plast plastavfall Plastförpackningar Plastkretsen Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK