...
Norrländsk charkproducent lanserar vakuumförpackningar
Livsmedelsföretaget Nyhléns Hugosons lanserar charkprodukter i en ny, smart vakuumförpackning.

Norrländska livsmedelsproducenten Nyhléns Hugosons har investerat drygt åtta miljoner kronor i en ny maskinpark för skivning och paketering av köttprodukter i sin produktionsanläggning i Skellefteå. 
Investeringen görs för att möta en ökande efterfrågan på lokalproducerade kött- & charkprodukter från Norrland och för att skapa långsiktiga förutsättningar för en ökad produktion i Skellefteå.


”Med den nya skivningsmaskinen och de nya förpackningsmaskinerna kommer vi att kunna fortsatt erbjuda våra norrländska kunder lokalproducerade köttprodukter av högsta kvalitet i moderna förpackningslösningar”, skriver Nyhléns Hugosons i ett pressmeddelande.

Till sitt sortiment av norrländska köttprodukter i olika förpackningslösningar kan Nyhléns Hugosons med investeringen nu även erbjuda produkter i en ny, smart vakuumförpackning.

”Vakuumförpackningen gör att köttet blir mörare samt att man får en längre hållbarhet på produkterna, vilket leder till ett minskat matsvinn”, säger Anna Ahlqvist, marknadschef på Nyhléns Hugosons.

Företaget har anläggningar i Luleå (slakt, styckning och charkproduktion), Skellefteå (paketering av kött, kallskänk och transport) och Ullånger (slakteri). I koncernen ingår även Guldfisken Kök AB (kyld färdigmat) och Änge Chark AB (charkproduktion). Nyhléns Hugosons har idag ca 230 medarbetare och omsätter nästan 600 miljoner kronor.

”Vi ser en fortsatt potential att utveckla vårt kunderbjudande och därmed öka produktionen av lokalproducerade produkter i Skellefteå. Vi ser även att dessa investeringar stärker samarbetet med våra norrländska bönder”, säger Magnus Nilsson, VD på Nyhléns Hugosons.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-02-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
konsumentförpackningar Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK