...
Transportförpackningar blir smartare och intelligentare
Morgondagens transportförpackningar kommer att bli allt smartare, men fortfarande kommer wellpapp att vara det bästa förpackningsmaterialet.

Morgondagens transportförpackningar kommer att bli allt smartare och skapa en idealisk grund för konceptet Logistics 4.0. Det framgår av en studie, utförd av avdelningen för materialflöde och logistik (IML) vid tyska Fraunhofer Institute. Studien är beställd av tyska wellpapporganisationen VDW.

I studien slås också fast att wellpapp kommer att förbli det ideala material även i morgondagens transportförpackningar, oavsett vilken riktning eller vilka tekniker, som konceptet Logistics 4.0 kommer att innefatta under de närmaste åren. Enligt studien är wellpapp det material, som ger mest utrymme för anpassningar till sådana tekniska och logistiska förändringar, som kan komma att krävas av framtidens transportförpackningar.

I morgondagens logistik- och transportflöden förväntas det att transportförpackningar själva kan navigera sig fram i komplexa varu- och godsströmmar och kontinuerligt leverera tillförlitliga uppgifter om plats, tid, temperatur, och andra viktiga data. I ett framtidsperspektiv är det fullt möjligt att transportförpackningar – utan inverkan av mänsklig muskelkraft och beslut – kan komma att själva hitta vägen längs hela försörjningskedjan ända fram till kunden. På så sätt kommer transportförpackningen att bli en intelligent och smart produkt i sig själv och inte bara ett ”simpelt” transport- och hanteringsskydd för den förpackade produkten!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-01

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK