...
Unikt hologramkoncept ger fullgott förfalskningsskydd
Schur Flexibles har utvecklat ett patenterat förfalskningssäkert hologramkoncept.

Schur Flexibles har utvecklat ett patenterat förfalskningssäkert filmkoncept som kan användas för att ge en förpackning unika holografiska effekter. Det skriver organisationen AIPIA (Active & Intelligent Packaging Industry Association) i sitt senaste nyhetsbrev.

Hologrammen, som inte kräver vare sig tryckfärg, lack eller lösningsmedel, kan uppfattas av slutanvändaren utan behov av optiska hjälpmedel. Tekniken kan användas för att förse en förpacknings in- eller utsida med ett unikt förfalskningssäkert hologram eller för att ge förpackningar till premium- och lyxprodukter unika iögonfallande designelement och få dem att stå ut i butikshyllan.

Hologrammen tillverkas genom en nano-strukturerad smältning av polymerer, som reflekterar ljuset i specifika färger och mönster för att skapa det unika hologrammet. Genom att använda olika polymerer kan man uppnå ett  brett spektrum av materialkonstruktioner. Hologrammen kan användas på både transparenta och metalliserade substrat. Metalliserade lösningar ger bättre bildsynlighet, medan hologram på transparanta substrat blir synliga från båda sidor, enligt Schur Flexibles.

Källa AIPIA


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-01

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK