...
Förpackningsbolaget Boxon köper wellföretaget Maxbox
Exempel på wellpappemballage producerade av Maxbox Emballage AB.

Maxbox har sina lokaler i Kärra, norr om Göteborg.

Helsingborgsbaserade förpackningsbolaget Boxon meddelar att man från den 1 mars har förvärvat företaget Maxbox Emballage AB i Göteborg.
Boxon skriver att Maxbox, med sin mångåriga erfarenhet inom småskalig produktion av kundunika emballagelösningar, blir en viktig länk i Boxons verksamhet och kunderbjudande.


”Maxbox stod inför ett ägarskifte och när vi fick frågan var vi direkt positiva, då bolaget har spännande kunder i en växande region. Med Maxbox utökar vi vår möjlighet att leverera specialanpassade emballagelösningar i mindre serier, som många kunder efterfrågar idag. Vi är stolta över att förvärva ett så välskött och framgångsrikt företag. För att ytterligare förbättra för våra kunder, ingår vi samtidigt ett samarbetsavtal med Specialwell J&J AB i Olsfors, som kommer att ta över ansvaret för själva produktionen”,  säger Anders Yllfors, VD på Boxon.

Privatägda Maxbox Emballage AB är inriktat på småskalig produktion av främst wellpappförpackningar. Bolaget, som har sin produktion i Kärra, norr om Göteborg, har åtta anställda och omsätter cirka 15 miljoner kronor.

”I och med den här affären får det bolag, som jag byggt upp, en möjlighet att fortsätta och utvecklas inom en förpackningskoncern, där man sätter kunden i centrum. Utvecklingsmöjligheterna tillsammans med Boxon är både stora och spännande och då inte minst att kunna erbjuda Maxbox kunder ett betydligt bredare sortiment av produkter och tjänster”, säger Thomas Hallgren, VD och ägare i Maxbox.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-03-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Boxon förvärv Köp/Försäljning/Samgående Well Wellpappförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK